onsdag 21 mars 2012

Ändra inställning på Facebook

En vän frågade om hur man ändrar avisering från Facebook. Så här gör man.

Steg 1.
Titta upp till höger. Du ser ditt namn följt av några val. Klicka på nedåtpilen. Se bild:
Steg 2.
Klicka nu på "Kontoinställningar". Se bild.
Steg 3.
Klicka nu på "Aviseringar". Se bild:
Steg 4.
Du får nu upp en ny meny. Scrolla ned i fönstret och du kommer nu se en meny som heter "Alla meddelanden". Här kan du välja att redigera hur du får aviseringar, det vill säga meddelanden från Facebook. Min vän var ute efter att redigera aviseringar från olika grupper hon är med i. Därför är dessa markerade med pilar. Se nästa bild för olika val.
Steg 5.
Här ser du olika val du kan göra under meny "Grupper". Klicka dig fram och testa. Alla ändringar kan göras om. Så om du känner att du får för många eller för få, bocka ur respektive i och vänta - det måste ju hända något i gruppen för att du ska märka någon ändring. Antingen att du får fler eller färre brev.


Frågor? Släng in en kommentar så svarar jag.

måndag 19 mars 2012

Kyla ned en Thomson router

Hallå kära läsare,

Jag har haft lite semester men ska fortsätta med tester av Windows 8.

Just nu har jag haft problem med min router från Telia. Det är en Thomson TG784 som jag använder just nu. Om Thomson TG784 kan du läsa om här.

Den här routern har en USB-port och jag har en kylfläkt jag köpt från E-Bay som får ström från en USB-port. Så jag ställde kylfläkten under routern och kopplade in ström. Fläkten snurrade igång och routern är nu sval och fungerar utan problem.

Så här ser det ut nu:
Så här ser kylfläkten ut:
Windows 8 Consumer Preview har ju kommit ut som du kan läsa om här. Jag har laddat ned den och installerat den på en Acer dator. Det ska jag berätta mer om i mitt nästa inlägg.

//Leopold